Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Πρέπει η χώρα να προχωρήσει με τους συνήθης απόντες.

Αναμφίβολα, αυτή καθ' εαυτή η απόφαση προκαλεί απόγνωση σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ιδιαίτερα στους ανθρώπους που θέλουν να είναι συνεπείς, που συναισθάνονται τη δυσκολία των περιστάσεων, που σέβονται τους νόμους. Πολλοί από αυτούς δυσκολεύονται και άλλοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν, όταν σκεφθεί κανείς ότι υπάρχουν ακίνητα που δεν αποδίδουν στους ιδιοκτήτες τους. Και επειδή ακούγονται διάφορα, η κυβέρνηση θα κάνει καλά να μην ενθαρρύνει με άστοχες δηλώσεις όλους εκείνους που ήδη προσανατολίζονται να μην πληρώσουν, ενθαρρυμένοι από ανεύθυνα κόμματα σαν το ΚΚΕ, συντεχνίες όπως τον ΔΣΑ, αυτοσχέδιες κινήσεις του τύπου «δεν πληρώνω» και συνδικαλιστές της κατηγορίας Φωτόπουλου, που έχουν αναλάβει να υπονομεύσουν τη χώρα. Δεν είναι δυνατόν οι συνεπείς πολίτες να θεωρούνται μόνιμα «κορόιδα».
Υπάρχει πλέον πολύ σοβαρό ζήτημα με τη συμπεριφορά του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ υπονομεύει συστηματικά μέσω του ΠΑΜΕ τον τουρισμό, αρνείται τη διαφάνεια στα οικονομικά του και τώρα έβγαλε ανακοίνωση με την οποία ενθαρρύνει την «οργανωμένη άρνηση πληρωμής». Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί πιο καλυμμένα σε άρνηση πληρωμής, αλλά, από την πλευρά του, ενθαρρύνει κάθε άναρχη εκδήλωση, κάθε πεζοδρομιακή αντίδραση και κάθε έννοια κατάλυσης του νόμου και της τάξης.

Είναι καιρός πια να τεθεί το ερώτημα αν τα δύο αυτά κόμματα λειτουργούν μέσα στο καθεστώς που εκφράζει σήμερα τη νομιμότητα, αν αποδέχονται το Σύνταγμα και τους νόμους και αν διεκδικούν την εξουσία με τους κανόνες που επιβάλλει ο κοινοβουλευτισμός ή αν έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε επαναστατικές πρακτικές για την ανατροπή της καθεστηκυίας τάξης.
Για να ξέρουμε κι εμείς πού βρισκόμαστε.
Το έκτακτο τέλος στα ακίνητα δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ δημοφιλές μέτρο και ακόμη περισσότερο σήμερα. Η επιβολή του, πάντως, απεικονίζει σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα της Ελλάδας σήμερα.

Α.Στάγκος-Καθημερινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου