Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

"Ψηφίζω ανοικτή ΑΣΟΕΕ”


Το κίνημα «οργανώθηκε» μέσω του Facebook από παιδιά που θέλουν να παραμείνει ανοικτό το Πανεπιστήμιο.
Όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην τρομοκρατία των κομματικών νεολαιών και των ακραίων ομάδων. Και... παραλίγο να κερδίσουν! Έχασαν χτες για λίγες ψήφους. Στην αρχή δεν πίστευαν ότι θα κατόρθωναν να περάσουν καν τις πύλες της σχολής για να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα. Όχι γιατί η άποψή τους δεν είχε ανταπόκριση, αλλά διότι στα σύγχρονα ελληνικά πανεπιστήμια η δημοκρατία μετριέται πολλές φορές με την δύναμη των μπράτσων. Τώρα ετοιμάζονται για την επόμενη γενική συνέλευση. Είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν. Είναι αποφασισμένοι να ανοίξουν το σχολείο τους και να στείλουν στο ταμείο ανεργίας όλα εκείνα τα κομματόσκυλα που έχουν κάνει επάγγελμα τον συνδικαλισμό. Ποιος φαντάζεστε ότι ήταν απέναντί τους;
Ποιον είχαν να αντιμετωπίσουν; Την κομματική νεολαία του ΠΑΣΟΚ!
Ο κ. Σαμαράς τόλμησε και διέγραψε τους υβριστές στην δική του νεολαία. Ίσως είναι καιρός και για το ΠΑΣΟΚ να πάρει τις δικές του αποφάσεις.
Η απόπειρα στην ΑΣΟΕΕ έχει ιδιαίτερη σημασία.
Αν τα παιδιά πετύχουν, τότε θα βρουν μιμητές και στα άλλα σχολειά. Και θα τελειώνουμε, επιτέλους, με το απαράδεκτο θέαμα των κλειστών Πανεπιστημίων, των κλειστών λυκείων και γυμνασίων.Μπορεί κάποιος να διαφωνεί. Μπορεί να έχει μία διαφορετική άποψη. Δεν θα πετύχει κάτι με το να κλείσει το σχολείο του. Τα αποτελέσματα της δήθεν προοδευτικής αντίληψης διαφόρων «επαναστατικών ομάδων» τα βιώνουμε ήδη. Δεν θέλουμε άλλη τέτοια «αγωνιστικότητα».
Δεν θέλουμε την γνώση όμηρο στα χέρια τραμπούκων. Τα παιδιά που αποφάσισαν να κινητοποιηθούν μέσω του διαδικτύου δεν είναι κομματικοποιημένα, ανεξάρτητα από το αν κάποιοι σπεύσουν να τους κολλήσουν ταμπέλες. Είναι παιδιά. Κι αυτό είναι το όμορφο. Δεν έχουν ακόμη προλάβει να «κάψουν» τα όνειρά τους μέσα στη γρήγορη και εύκολη διαδρομή που τους υπόσχεται το κομματικό κατεστημένο.
Κύριε Παπανδρέου, κύριε Σαμαρά, μην απορείτε.
Τα παιδιά που υπερασπίζονται σήμερα, το Πανεπιστήμιο του χτες, είναι τα δικά σας παιδιά.
Εσείς δημιουργήσατε αυτό το τέρας.
Τα άλλα παιδιά, εκείνα που δεν έχουν μεγαλώσει στους κομματικούς σας σωλήνες, θέλουν έναν διαφορετικό κόσμο, μακριά και πέρα από τα δικά σας στερεότυπα. Το ήθελαν και χτες, αλλά δεν τολμούσαν να το διεκδικήσουν.
Τώρα μαθαίνουν ότι η οργάνωση μέσω του facebook είναι αρκετή για να διαλύσει τις δικές σας σκληρές, πολυδύναμες και πολυδαίδαλες κομματικές οργανώσεις.
Σας πρόλαβαν κι εδώ...
Θανάσης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου