Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Υδατοδρόμιο στην Κίσσαμο, Γιατί όχι;
Στο νέο σχέδιο νόμου για τον τουρισμό, περιλαμβάνεται και η δρομολόγηση υδροπλάνων σε επιλεγμένους προορισμούς της χώρας που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε αεροπορικές διευκολύνσεις
Ασφαλώς η Κίσαμος απέχοντας μια ώρα από το αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων δικαιούται νομίζω να απαιτεί και να επιζητεί την συμπερίληψη της στον κατάλογο αυτό καθώς δεν της αρκεί πλέον ο περιηγητικός τουρισμός ή τουρισμός ημέρας σαν περιούσιος τόπος.
Η Κίσαμος χρειάζεται συντεταγμένη τουριστική ανάπτυξη η οποία εκμεταλλευόμενη την περιβαλλοντική της μοναδικότητα, θα αναπτυχθεί με σχέδιο την... κυκλική παραγωγικότητα και ότι αυτό σημαίνει για τον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα της.
Δεν νοείται στην Κίσαμο των βιολογικών προϊόντων, της μεγάλης παραγωγής μελιού του άριστου λαδιού να καταναλώνεται οτιδήποτε άλλο από οπουδήποτε αλλού.
Χρειάζεται πριν απ' όλα ένα παραγωγικό συμβόλαιο μεταξύ των ενδιαφερομένων και βέβαια υποδομές σε διαρκεί μόχλευση.
Δεν μπορεί να είναι κανείς θιασώτης της κλειστής οικονομίας, αλλά σε μικροκλίμακα αυτό δεν είναι κατακριτέο και ούτε δημιουργεί εθνικό τετελεσμένο. Τώρα πλέον που, και για λόγους οικολογίας, αρχίζει να μπαίνει το κριτήριο της απόστασης μεταξύ τόπου παραγωγής και κατανάλωσης ενός προϊόντος!!!
Χρόνια τώρα χρειαζότανε το Συνέδριο της Κισάμου απο τους Κισαμίτες.
Είναι επίκαιρο και τώρα καθώς, τα κοντέρ μηδενίζουν....
Γ.Φωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου