Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Νομίζω, είναι η ώρα του λογαριασμού.

Σχεδόν δυο χρόνια απο τις εκλογές του Ιουνίου το2012 με την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεργασίας και σωτηρίας της χώρας, είναι αρκετά μεγάλο διάστημα για να συνεχίσει μέχρι το Μάρτιο του 2015.
Ολοκληρώνεται σιγά σιγά ο σχεδιασμός των δυο αρχηγών και οι στόχοι επιτυγχάνονται, όπως επιτυγχάνονται: Με τα δάκρυα και την υπομονή του λαού.
Νομίζω πρέπει να γίνει λογαριασμός.
Νομίζω πρέπει ν' αποσυρθεί το ΠΑΣΟΚ απο την κυβέρνηση.... και να στηρίξει κυβέρνηση μειοψηφίας Σαμαρά συγκεκριμένου ορίζοντα.
Δεν σημαίνει απώλεια δεδηλωμένης.... αφού είναι δεδηλωμένη η πλειοψηφία είτε θετικά είτε με αποχή.
Αντίθετα θα δοθεί χρόνος στο κόμμα του Βενιζέλου να ομφαλοσκοπίσει τις αιτίες που το κόντυναν και το έφεραν στην σημερινή ανυποληψία.
Να θεσμισθεί να αναδιοργανωθεί να "ανακυκλωθεί εντός της ευρείας κεντροαριστεράς, και γιατί όχι να αναγεννηθεί ένα νέο κόμμα με νέα όμως πρώτη ύλη.
Η ακροδεξιά συνανστροφή δεν είναι δείγμα υγείας. Και αν ξέχασαν στη Χ Τρικούπη να τους θυμίσουμε ότι αυτοί πρώτοι σήκωσαν θέμα με τη ΧΑ. Αλλά όχι με όρους συναλλαγής....
Πάει πάρα πολύ ένας τέτοιος συγχρωτισμός. Δεν είναι ανεκτός,τελεία.
Η δεξιά κάνει κινήσεις  όχι προς την ευρωπαϊκή νοοτροπία αλλά με την κλασσική ανατολική λογική...του Παπάγου και του Τσαλδάρη και του Καραμανλή του 1958.
Μακριά τους το ταχύτερο δυνατόν ...γιατί τα άκρα είναι.... ένα....
Και η πολιτική δεν μπορεί να είναι υποταγμένη στην πολιτική τόσο χρόνο.... πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου