Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Για να μαθαίνουμε ποια ήταν η ικανότητα της χώρας... ανέκαθεν:
Να έχει ένα χωροφύλακα και ένα παπά... για να καθορίζουν τα φρονήματα παραμένοντας όλοι στη μιζέρια. Αν όμως είχε προκύψει καταιγοστική ανάπτυξη, βάσει σχεδίου Μάρσαλ.., και οι παπάδες και οι χωροφυλάκοι και ο λαός θα είχαν άλλη τύχη και λογική.
Όμως δεν θα ήταν... ό ένας εναντίον του άλλου. Αυτό δεν το θέλησαν οι Εθνάρχες. Την ήθελαν ψωροκώσταινα την χώρα για να είναι οι πρώτοι του χωριού.
Το ίδιο και τώρα. Κανείς δεν θέλει την αστικού-δυτικού τύπου ανάπτυξη, γιατί τότε πολλοί δεν θα έχουν ρόλους ούτε ιδεολογικές αποστολές να διεκπεραιώσουν.
Διαβάστε το απόσπασμα απο συντευξη του ιδρυτή της ιστορικής "Αρχιρόδον":
..."Αρχές της δεκαετίας του 1950, όταν ξεκίνησα την καριέρα μου, είχε δημιουργηθεί μια πλειάδα εργολαβικών εταιρειών που είχαν ως αντικείμενο την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης, τότε από την Κατοχή και τον Εμφύλιο Πόλεμο, χώρας με όσα χρήματα μπορούσε να απορροφήσει η πάντοτε διχασμένη και ανοργάνωτη Ελλάδα από το Σχέδιο Μάρσαλ, δηλαδή από την Αμερική. Από το μερίδιό της η Ελλάδα έλαβε μόνο ό,τι μπορούσε να αξιοποιήσει, καθώς κονδύλια προοριζόμενα για εμάς τα οποία δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε σωστά, επέστρεφαν στην Ιταλία, η οποία, με τον τρόπο αυτό, αναπτύχθηκε. Αντίθετα, την ευκαιρία αυτή την έχασε η Ελλάδα", δήλωσε, πριν από μερικές ημέρες, ο κ. Ανδρόπουλος, ετών 90, σε ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του "Ένας αιώνας δράση".
Όλοι μαζί σε συμπεράσματα..
Εδώ φυσικά υπογραμμίζεται το ολίγιστο και της πνευματικής ηγεσίας του τόπου που ύμνησε και τιμήθηκε για τους ύμνους στην αντοχή του λαού μας στη μιζέρια.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου