Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ
Με αφορμή ανακοίνωση του ΤΕΕ/ΤΔΚ για τους δασικούς χάρτες, μια απάντηση:
Το ΤΕΕ/ΤΔΚ, σαν να πρόκειται για το ΤΕΕ, ομιλεί σε πανελλαδικό ακροατήριο. Το ΤΕΕ/ΤΔΚ, δεν συνομιλεί με την καθ ύλην αρμόδια Υπηρεσία της περιφέρειας του, για να μορφώσει αντίληψη των πραγμάτων, αλλά αναπαράγει την χειρότερη εκδοχή μικρο-ιδιοκησιακού ενστίκτου. Δεν καταλαβαίνει ότι από τον νόμο 998/79 που επέβαλλε την χαρτογράφηση των Δασών και ΔΕ, έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια.. παραβίασης του Συντάγματος.
Είναι φανερό ότι δεν έχει μελετηθεί ο νόμος που ξανά τροχοδρόμησε το ζήτημα αυτό. Ο ν.4389/16.. έχει ατέλειες και πελατειακές λογικές που φαντάζομαι ότι, η νέας γενιάς μηχανικοί που τώρα ανέλαβαν το ΤΕΕ/ΤΔΚ, δεν τις συμμερίζονται, αλλά και δεν τις σχολίασαν. Τέλος πάντων οι τομές, στην διοίκηση πολλούς ξεβολεύουν και την ίδια τη διοίκηση. Μα εδώ βλέπουμε ότι κανείς δεν εκτιμά τον κόπο και την εθελοντική, πολλές φορές, δουλειά που γίνεται προκειμένου η νέα γενιά μηχανικών να κάνει τη δουλειά της για την οποία έχει παιδευτεί: Του μηχανικού και όχι του διεκπεραιωτή.
Σε ένα έχει δίκιο το ΤΕΕ/ΤΔΚ:Η ενημέρωση πάσχει. Στην επικοινωνία του ζητήματος, είμαστε πίσω, συγγνωστά πάντως. Σε λίγες μέρες με συγκεκριμένη αφορμή, θα υπάρξει ημερίδα από την ομάδα Δασολόγων που ασχολείται με το θέμα στα Χανιά. Θα αναζητηθεί δε ως χώρος η παραχώρηση της αίθουσας του ΤΕΕ/ΤΔΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου