Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Όφου όφου, Μαριάκι μου
 Λάθος πρώτο:
Η παραχώρηση είναι για σαράντα χρόνια..
Οι τράπεζες είναι πλήρως ξένες.. μετά την ανακεφαλαιοποίηση.. από ξένους.. με ζημία του Δημοσίου κατά 40 δις€. Η χώρα με τους περισσότερους απόφοιτους ανώτερης ανώτατης εκπαίδευσης.. Δεν π
άσχει από .. μη παιδεία. Πάσχει από θεσμούς.. που θα χαλιναγωγουν.. μια ελευθεριαζουσα αντίληψη..περί των πραγμάτων περί των διεθνών σχέσεων περί του τι σημαίνει συμμετοχή σε υπερεθνικούς σχηματισμούς..κλπ.
Δεν έχει φτιαχτεί η υφήλιος για να υπηρετεί.. τους Έλληνες. Αν το δεις από την σκοπιά του ξένου φορολογουμένου.. θα καταλαβαίναμε τα πάντα. Εμείς όμως φορτωμένοι με ένα εθνικισμό που καλλιεργεί η παιδεία που λαμβάνουμε, ομού μετά της σκοταδιστικής Εκκλησίας.. Και παράλληλα με τον δόλιο αυτοδιαθετισμο της δόλιας Αριστεράς μας, έχουμε φτάσει στο έσχατο σημείο και πάλι κάνουμε πράξεις.. αρχοντοχωριατισμου..:λεγόμενη 13η σύνταξη του Δεκεμβρίου.
Σε ρωτώ:Γιατί οι τεράστιοι ξενοδόχοι με τα χοντρά portfolios της Ρόδου και της Κω και των Χανίων.. και της Χαλκιδικής και της Κέρκυρας.. Δεν μάζεψαν αυτοί το 1,5 δις€.. από τις τράπεζες.. και να αναλάβουν αυτοί.. τα αεροδρόμια;
ΓΙΑΤΙ; Αυτό το έλεγα και το έγραφα επί εποχής επελαυνοντος Σύριζα.. στους Πολακηδες δημόσια όταν ήλθαν στην Υπηρεσία..Απλά γιατί δεν ξέρουν τη δουλειά. Η φραπορτ είναι κρατική εταιρεία..κρατιδίων της Γερμανίας. Σαν να λέμε περιφερειών της Ελλάδας. Να σου πω σε πόσες επενδύσεις από τους προϋπολογισμούς τους έχουν εξαφανίσει δημόσια χρήματα.. εδώ στα Χανιά.. στο όνομα ενός εκκλησιαστικού management. Χαμός. Σε συνεταιρισμούς και καράβια..
Δεν πάει άλλο σου λέω. Μαρία μου. Μην απομονώνεσαι. Μην χάνεσαι.. σε μανιακές καταστάσεις.. 

Η χώρα θέλει ένα εκσυγχρονισμό βαθύ. Θέλει θεσμούς.. Θέλει κανόνες. Θέλει ορθολογισμό. 
Οι πολιτικοί δεν το θέλησαν.. γιατί δεν θα είχαν την εξουσία επί της τιμής και της υπόληψης μας. Θα ήταν σαν εμάς. Στα δικαστήρια σαν εμάς. Στα σχολεία στα μανάβικα.. 
Μα αν ήταν σαν εμάς πως θα πηδαγαν.. ;χωρίς κόπο και έρωτα; Ε; Εμείς σε κάθε ευκαιρία τους λέμε.. Πώς αν μας αφήσετε ελεύθερους.. Και μας δώσετε και λεφτά.. τα ίδια θα κάνουμε. Και, μη φοβάσαι το μέλλον των νέων. Θα ζήσουν σε μία χώρα διαφορετική, σκληρότερη αλλά πιο αποτελεσματική. Θα ζήσουν μια άλλη.. ευτυχία. Πιο ρυθμισμένη.. και θα ψάχνουν και αυτοί κάπου αλλού Μαλλια και Φαληρακια.. Για να.. ξεσπούν.. Καλημέρα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου