Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010


Ο Στρος Καν είναι…ο «γυναικολόγος» μας, λέει ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος είχε την «τιμή» να απευθυνθεί προς τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν ,την περασμένη Τρίτη στη Βουλή. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εθνικός μας συγγραφέας, με αφορμή την έκδοση του καινούργιου του βιβλίου «Η Έβδομη Αίσθηση-Τρόικα Μοίρα», από τις εκδόσεις Καστανιώτη, μιλάει για το «μάθημα» αναδιάρθωσης που έκανε στον υψηλό προσκεκλημένο, το ναι και το όχι, τον …χημικό έρωτα, το χρώμα της κρίσης, τους πλούσιους, τον τρόπο που εμπνέεται και αποκαλύπτει στην Espresso της Κυριακής μία άγνωστη τέχνη που γνωρίζει άριστα: Αυτή του τσαγκάρη. «Είμαι ειδικός στο γυναικείο πόδι!». Η συζήτηση-αναγκαστικά στον ενικό-έγινε στο εστιατόριο της Βουλής και ιδού τα αποτελέσματα:
Ο Στρος Καν είναι ο μεγάλος χειρουργός της οικονομίας μας ή ο ύπατος αρμοστής μας;
Είναι ένας γυναικολόγος, ένας μαιευτήρας. ..
Τι θα ξεγεννήσει;
Ξένα παιδιά ,που άλλοι θα αναθρέψουν ,άλλοι θα πληρώσουν τα έξοδα.
Το παιδί είναι εξώγαμο ή προϊόν βιασμού;
Όχι, εθελούσιος βιασμός ήτανε. Τα θέλαμε.
Τι είπες στον Στρος Καν στην επιτροπή Οικονομικών;
Του μίλησα με την πλάτη της ιστορίας των Ελλήνων. Η πρώτη σεισάχθεια –του είπα- έγινε στην Ελλάδα, η πρώτη αναδιάρθρωση χρέους έγινε από Έλληνα, από τον Διονύσιο των Συρακουσών, δηλαδή ,η πρώτη διαδικασία κοπής νομίσματος στην ιστορία έγινε στην αρχαία Αθήνα και επίσης ο πρώτος μηχανισμός διαχείρισης χρεωκοπίας κρατών δημιουργήθηκε μέσα στην Αθηναϊκή Συμμαχία .Ήταν το ιερό ταμείο της Δήλου. Δηλαδή οι πόλεις που συμμετείχαν στην Αθηναϊκή Συμμαχία συνεισέφεραν την εισφορά τους και όταν είχαν πρόβλημα απέσυραν την εισφορά τους ή έπαιρνα δάνειο.
Στο ταμείο αυτό έβαλε χέρι ο Περικλής για να φτιάξει τον Παρθενώνα.
Ήταν όμως μια καλή περίοδος που υπήρχαν αδρανή αποθέματα, τα εκμεταλλεύτηκε και τα επανέφερε. Το ιερό ταμείο της Δήλου ήταν ένα ΔΝΤ με ανθρώπινο πρόσωπο.
Ο Στρος Καν είπε «Καθυστερήσατε να έρθετε στο ΔΝΤ». Τελικά έχει ευθύνη ο Γιώργος Παπανδρέου που καθυστέρησε πέρα από τον Κώστα Καραμανλή που θεωρείται ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας;
Είπε στην ΝΔ ότι καθυστερήσατε. Δηλαδή έγκαιρα έπρεπε να βάλετε μια ζώνη ασφαλείας στη χώρα σας για να μην φτάνατε στο σημείο να έρθετε στο ΔΝΤ. Σε αυτό είχε δίκιο. Η χώρα μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες, Κώστα, μετά το πάρτι έπρεπε σιγά σιγά να αρχίσει ένα σταδιακό ξεφούσκωμα. Αντίθετα, επιταχύνθηκε η υπερχρέωση της χώρας κατά 130 δισεκατομμύρια.
Γιατί να μην λογοδοτήσει ο πρωθυπουργός επί των ημερών του οποίου χρεωκόπησε η χώρα, ο Καραμανλής; Και ποινικά. Ο Στρος Καν είπε ότι ο κόσμος θέλει να δει και σύστημα δικαιοσύνης.
Η ποινικοποίηση της πολιτικής αποτυχίας θα μας βάλει σε μεγάλες περιπέτειες. Ο Καραμανλής έχει τη μεγαλύτερη τιμωρία που υπάρχει. Φοβάται να βγει να μιλήσει να κυκλοφορήσει. Επειδή είναι νέος άνθρωπος ελπίζω να μην περιμένει μελλοντικές δυσκολίες για να βγει και να κάνει και τον σωτήρα από πάνω.
Και όμως αυτός ο άνθρωπος πήρε ένα τρομερό 33%.
Στην Ελλάδα η Δεξιά είναι ένα ριζωμένο ιστορικό λαϊκό ρεύμα όπως και η κεντροαριστερά. Τα μεγάλα ιστορικά ρεύματα ειδικά όταν μπαίνουν σε κρίση επιβιώνουν, ανασυντάσσονται, αναδημιουργούνται.
Τελικά μήπως είμαστε όλοι Δεξιοί και… δεν το λέμε;
Είμαστε μια ανωμαλία. Οι Δεξιοί είναι σοβιετόφιλοι. Θέλουν ένα κράτος σοβιετικό και μια ασυδοσία ελληνική. Είναι αυτά τα τρελά που συμβαίνουν στην Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου