Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Θύμα πλεκτάνης για τον αμερικανικό χρυσό ο Στρος-Καν;
- 08 Ιουν 2011
H.
Θύμα σκοτεινής πλεκτάνης των ΗΠΑ θεωρούν τον Ντομινίκ Στρος- Καν οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, σε αναφορά τους, ενημερώνοντας σχετικά τον πρωθυπουργό της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι Ρώσοι εκτιμούν ότι ο πρώην διοικητής του ΔΝΤ βρέθηκε μπλεγμένος στην υπόθεση απόπειρας βιασμού της καμαριέρας, μόλις αντιλήφθηκε πως ο χρυσός των ΗΠΑ δεν υπάρχει πλέον! Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου thesantosrepublic οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας συνέταξαν έκθεση με την οποία υποστηρίζουν λίγο- πολύ ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν είχε ανακαλύψει πως ο χρυσός του Φορτ Νοξ είχε κάνει φτερά κι ετοιμαζόταν να φύγει από την χώρα, όταν οι αμερικανικές αρχές προέβησαν σε σύλληψή του. Η έκθεση παραδόθηκε στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος σε δηλώσεις του έχει στηρίξει τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κι έχει κάνει λόγο για πλεκτάνη σε βάρος του.
Σύμφωνα με αυτή την απόρρητη έκθεση, ο Στρος-Καν είχε αρχίσει να ανησυχεί νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να «παγώνουν» την παράδοση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο των 191,3 τόνους χρυσού, βάση των όρων της συμφωνίας που είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 1978 που επρόκειτο να πωληθεί προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα λεγόμενα SDRs, ως λύση εναλλακτική για τα αποθεματικά σε πραγματικά νομίσματα.
Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι κοντά στον Πρόεδρο Ομπάμα έκαναν λόγο για επαφές του Στρος-Καν με αμφιλεγόμενα στελέχη της CIA, τα οποία του παρείχαν «αποδεικτικά στοιχεία» ότι όλος ο χρυσός που υποτίθεται ότι φυλασσόταν στις ΗΠΑ «είχε φύγει».
Μετά την παραλαβή αυτών των στοιχείων, ο Στρος-Καν επιχείρησε να φύγει από τη Νέα Υόρκη για το Παρίσι. Γάλλοι πράκτορες τον ειδοποίησαν ότι οι αμερικανικές αρχές ζητούν τη σύλληψή του. Αυτός κατέφυγε στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, έχοντας οδηγίες να μην πάρει το κινητό του τηλέφωνο, επειδή αμερικανική αστυνομία θα μπορούσε να τον εντοπίσει.
Ο Στρος-Καν επιβιβάστηκε σε μια πτήση της Air France στο Παρίσι, όμως έκανε ένα «μοιραίο λάθος», καλώντας το ξενοδοχείο από ένα τηλέφωνο στο αεροπλάνο για να ζητήσει να του φέρουν το κινητό τηλέφωνο που είχε αφήσει πίσω. Μετά από αυτό το τηλεφώνημα οι πράκτορες των ΗΠΑ ήταν σε θέση να τον παρακολουθήσουν και να τον συλλάβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου