Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Θα αναλάβουν την ευθύνη οι Φωτόπουλοι και οι Παπασπύροι αν χρεωκοπήσουμε;

Άγγελος Στάγκος
Η κυβέρνηση πήρε χθες ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά τα πιο δύσκολα αρχίζουν από τη στιγμή, ίσως σήμερα, που θα κατατεθεί στη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος για την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και κυρίως όταν φτάσει η ώρα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, περί τις 28 του μήνα. Τότε θα κλιμακωθούν άγρια οι αντιδράσεις από συνδικάτα, “αγανακτισμένους” και διάφορους άλλους που προφανώς προτιμούν να δουν την Ελλάδα να καταρρέει, παρά να ψηφιστεί το όντως σκληρό Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και να πάρουμε την πέμπτη δόση και αργότερα ένα νέο δάνειο που θα μας εξασφαλίζει μέχρι το 2014.
Άγνωστο αν και πως θα καταφέρει η Ελλάδα να ξεφύγει από τη μέγγενη του τερατώδους χρέους. Σίγουρα θα πάρει πολλά χρόνια και το στρίμωγμα του κόσμου θα είναι πολύ μεγάλο. Από την αρχή γνωρίζαμε ότι θα χρειαστεί χρόνος και ότι το βιοτικό επίπεδο θα πέσει στο 35% περίπου. Ομως είναι πολύ θλιβερό να ταυτίζεται ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού με όλους εκείνους από τος εξωτερικό που ευαγγελίζονται την κατάρρευση της Ελλάδας, είτε γιατί το πιστεύουν, είτε γιατί το θέλουν, είτε γιατί παίζουν πολιτική ή κερδοσκοπίκά παιχνίδια, είτε γιατί επ[ιθυμούν να απαλλαγούν από την Ελλάδα για να σωθεί το ευρώ, είτε ακόμη γιατί επιζητο΄θυν την διάλυση της Ευρωζώνης.
Αυτό ουσιαστικά θα επιδιώξουν εκείνοι που κηρύσσουν 48ωρη απεργία, οι άλλοι που θα σταματήσουν να μαζεύουν τα σκουπίδια και θα καταλάβουν δημαρχεία, οι τρίτοι που θα βυθίσουν τη χώρα στο σκοτάδι εκείνες τις ημέρες και όσοι επιχειρήσουν να καταλάβουν τη Βουλή, να τρομοκρατήσουν τους βουλευτές ή να τους εμποδίσουν να πάνε στη Βουλή για να ψηφίσουν. Και το ερώτημα είναι βέβαια πόσοι από αυτούς και τους υποκινητές τους είναι πρόθυμοι να αναλάβουν τις ευθύνες, αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και οι δανειστές αρνηθούν να δώσουν άλλα χρήματα.Θα αναλάβουν την ευθύνη οι Φωτόπουλοι, οι Παπασπύροι και οι λεβέντες της ΔΑΚΕ που με καθυστέρηση μερικών δεκαετιών ανακάλυψαν το σύνθημα ότι η Ελλάδα ανήκει στους έλληνες; Αν δηλαδή χρεοκοπήσουμε γιατί περί αυτού προκειται!
Αλλά τι να πεις για έναν λαό που ανέμελα και ανεύθυνα τάσσεται κατά 47,5% κατά της ψήφισης του Μνημονίου ΙΙ (δηλαδή κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου) και μόνον 34,8% τάσσονται υπέρ, ενώ την ίδια στιγμή το 67,7% παραδέχεται ότι απαιτούνται αλλαγές και θυσίες για να ανακουφιστούν οι επόμενες γενιές και το 79,8% θεωρεί θετικό το γεγονός ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά τα έδειξε η δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που δημοσιεύτηκε την περασμμένη Κυριακή στο ΒΗΜΑ και δείχνει σε όλο του το μεγαλείο το αλαλούμ που επικρατεί στα μυαλά των ελλήνων. Θέλουν (δήθεν) να κάνουν θυσίες για τα παιδιά τους, αλλά δεν θέλουν το Μεσοπρόθεσμο, αναγνωρίζουν τις ευεργετικές συνέπειες της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά πάλι δεν θέλουν το Μεσοπρόθεσμο, που προβλέπει θυσίες και ταυτόχρονα όμως εξασφαλίζει την στήριξη των δανειστών μας. Ακόμη χειρότερα ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας που έδειξε το “MEGΑ” και έδειξε ότι τα δύο τρίτα των ελλήνων είναι εναντίον του Μνημονίου, λες και θα μπορούσαμε να βγούμε από την τρύπα χωρίς δυσάρεστα μέτρα.
Με τέτοια συμπεριφορά είναι να μην τρελλαίνονται οι ξένοι; Είναι δυνατόν ο Γιούνκερ να κοντεύει να βάλει τα κλάματα βλέποντας τους έλληνες να αρνούνται να σωθούν; Και είναι δυνατόν αγωνίζεται η Μέρκελ να ξεπεράσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας και να αντιδρούν ο Φωτόπουλος και ο Παπασπύρος, που εκπροσωπούν μάλιστα ανθρώπους με εξασφαλισμένη θεσούλα; Είναι θα πείτε και θα έχετε δίκιο…
Αγγελος Στάγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου