Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Κον-Μπεντίτ: Δεν είναι μόνο οι Ελληνες το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης.
Την Ελλάδα υπερασπίστηκε ο αρχηγός των Πρασίνων σε γαλλικό ραδιόφωνο
Ο αρχηγός των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ντάνιελ Κον-Μπεντίτ υπερασπίστηκε την Ελλάδα την Τετάρτη μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France-Inter, όταν ακροατής τον ερώτησε «γιατί θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να πληρώσουν για τις ελληνικές ατασθαλίες». «Το θέμα έχει αρχίσει να με νευριάζει, το να μιλάμε σαν να υπάρχει ένα μόνο μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη, οι Έλληνες, ενώ όλοι οι άλλοι είναι λευκοί και άψογοι», είπε ο Κον Μπεντίτ υψώνοντας τη φωνή και σημείωσε: «Εγώ λέω ότι οι περισσότεροι είναι το ίδιο φαύλοι με τους Έλληνες ή λίγο φαύλοι όπως οι Έλληνες».
Για να υποστηρίξει την άποψή του ο κ. Μπεντίτ ανέφερε πως «η προϋπόθεση που έθεσαν Σαρκοζί και Μέρκελ στον έλληνα πρωθυπουργό, πριν από ένα χρόνο, όταν προσπαθούσε να εξασφαλίσει το πρώτο μέρος του δανείου, ήταν η δέσμευσή του για την εκπλήρωση όλων των συμβολαίων που είχε η Ελλάδα για στρατιωτικούς εξοπλισμούς ή άλλα, με τις γαλλικές και γερμανικές βιομηχανίες».
«Όταν μιλάμε για "ελληνική διαφθορά" να έχουμε υπόψη μας ότι οι γαλλικές, γερμανικές, σκανδιναβικές ή άλλες ευρωπαϊκές βιομηχανίες και επιχειρήσεις συμμετείχαν σε αυτή τη διαφθορά», τόνισε και απευθυνόμενος προς τον ακροατή, πρόσθεσε: «Όταν επομένως μιλάτε για ατασθαλίες, να αναφέρεσθε στις ατασθαλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο στην Ελλάδα. Θα πρέπει να σταματήσουμε πλέον να φορτώνουμε στην Ελλάδα μια συμπεριφορά που στην ουσία είναι γενικευμένη».
Φρατίνι: Να μην καθυστερήσει η βοήθεια προς την Ελλάδα
Να μην καθυστερήσει η χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα ζήτησε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Φράνκο Φρατίνι , προειδοποιώντας ότι κάθε καθυστέρηση κινδυνεύει να παρασύρει το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κρίση αξιοπιστίας.
«Το να μην επέμβουμε σήμερα υπέρ της Ελλάδας εμπεριέχει τον κίνδυνο ολόκληρη η Ευρώπη, χωρίς να εξαιρείται καμία χώρα, να εκτεθεί σε μία κρίση αξιοπιστίας, και απέναντι στις αγορές», δήλωσε ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών ενώπιον των επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ιταλικής Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου