Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Και αν δεν υπάρχουν ειδήσεις φτιάχνεις μερικές.....

Εθνικός Δρυμός και διαχείριση των (τοπικών) ΜΜΕ.

Εμφανίζομαι στα "βήματα" άρα υπάρχω, αυτή φαίνεται είναι στρατηγική του μέλλοντος για τα ηγετικά στελέχη του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς.
Και αν από τη δουλειά μας δεν υπάρχει καπνός, καπνός μπορεί να βγει και από καταγγελίες και μεταφορά καταγγελιών σε επίπεδα προσβάσιμα σε αυτό που αποκαλούμε "τα παιδία παίζει με το φαίνεσθαι στα φόρα που κρατούνται από συγκεκριμένους πολιτικό-ιδεολογικούς κύκλους".
Ο γράφων υπερασπίσθηκε μαζί με άλλη μια κυρία, το δημιούργημα του Φορέα Διαχείρισης, μακρυά από τα φώτα και τη δημοσιότητα, σε γραφεία λήψεων αποφάσεων, όχι γιατί υπερασπιζόταν πρόσωπα,τα συγκεκριμένα πρόσωπα,αλλά γιατί πιστεύει ότι, το δημιούργημα του ν 2742/1999 που βασίζεται στον κορυφαίο ν 1650/1986 είναι το πολιτικό αποτύπωμα ενός χώρου που λοιδορείται (και κυρίως) από τους ευεργετηθέντες και τους λοιπούς συνοδοιπόρους της αγανάκτησης ενώ την (πολιτική) ύπαρξη τους την οφείλουν στο βήμα Δημοκρατίας και συμμετοχής που τους έδωσαν αυτοί οι Νόμοι.
Και περιβαλλοντολογούν ασύστολα, και αναζητούν σε κάθε στοίχο των κειμένων των νόμων αν επιτρέπεται οι χρυσαετοί να πεθαίνουν ή αν μόνο σκοτώνονται...απο τις ανεμογεννήτριες..
Και,συνειδητά αποκρύπτουν την προεδρική ιδιότητα τους και τα εξ' αυτής προνόμια,από το βιογραφικό, ως προφανή βλασφημία μεταξύ των "ακίνητων κινηματιών".
Ασφαλώς ο κόσμος γελά με την συμμετοχή των "νεοσσών" στο σύστημα που τους επιτρέπει να το βρίζουν και να θεωρούν ταυτόχρονα ότι το παραβιάζουν.
"Η Σαμαριά είναι από τις καλές περιπτώσεις" λέει, ασφαλώς γιατί κάποιοι, που δεν συμμετέχουν καθόλου στο Δ Σ του φορέα, φρόντισαν και φροντίζουν άοκνα, και στην σκιά,να λειτουργεί ότι πρέπει να λειτουργεί, και αφήνει τους σχεδιασμούς στους μόνιμους "επαίτες" αυτής της ιστορίας.
Είναι αλήθεια ή όχι ότι διαρκώς προχωρείτε σε αιφνιδιασμούς των "συνεργατών" στον Δρυμό, λειτουργώντας ως υπονομευτής του δυϊκού σχήματος διαχείρισης του ΕΔΛΟ; Βέβαια χαϊδεύοντας τους πραγματικούς σας συνεργάτες που βρίσκονται στα ΜΜΕ, και στις πλατείες βεβαίως..
Εμείς λοιπόν τον Φορέα τον θεωρούμε εργαλείο πρώτα απ΄όλα για την διεκπεραίωση των θεμάτων λειτουργίας του Δρυμού, των εργαζομένων στο Δρυμό, των παραδασόβιων πληθυσμών και δεν τον έχουμε για κοινωνικό- πολιτικό εφαλτήριο.
Θα μπαίναμε στον κόπο να απασχολήσουμε το κοινό των Χανίων για να του πούμε να μην επιτρέψει το λαθραίο κυνήγι του Αιγάγρου τις αμέσως επόμενες ημέρες αλλά και γενικά.
Θα του λέγαμε ότι ο Ορέστης που χάθηκε στο Φαράγγι δεν θα χαθεί από τη συλλογική μνήμη με ενέργειες μας και των δικών του.
Θα του λέγαμε ότι θα συμμετάσχουμε, με κινητό υλικό σε εκθέσεις σε αγορές στόχους, όπως προσπαθούμε συνεχώς και με δική μας πρωτοβουλία.
Θα του λέγαμε ο Δρυμός είναι ασφαλής και από κινδύνους πυρκαγιάς και από ατυχήματα.
Θα του λέγαμε ότι εδώ έχουμε αποτύχει, δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε με την δυνατότητα που έχουμε και ζητάμε βοήθεια (από εθελοντές από τον Ορειβατικό από τους νόμιμους κυνηγούς...την Π.Υ τα ΤΑΕ κοκ) Το να αναγνωρίζεις την αδυναμία σου θέλει ένα βαθμό γεναιότητας εκτός αν θέλεις να λειτουργείς ως λαϊκιστής πολιτικός ή ως λαϊκιστής και ως πολιτικός.
θα έλεγα στον κόσμο ότι προικοδοτήθηκα, μέσω ΕΠΕΡΑ ,με τα τελειότερα μέσα που σήμερα φαντάζουν πολυτέλειες της εποχής που προσπερνάμε.(ψηφιακά συστήματα επικοινωνίας, οχήματα, σκάφος γραφεία στο κέντρο των Χανίων,απέναντι από τους αγανακτισμένους.).
Θα τους έλεγα οτι θα είμαστε ψηλά στο Ξυλόσκαλο, χαμηλά στη Αγ.Ρουμέλη και πολύ ψηλά στη Σαμαριά.
Θα τους λέγαμε ότι ο Δρυμός για να είναι καμάρι του τόπου πρέπει να γίνει το καμάρι του καθενός μας.
Μπορεί λοιπόν να ζούμε στην κοινωνία του θεάματος, κατά Γκυ ντε Μπόρ, δεν ζούμε όλοι όμως για.... το θέαμα.
Ή αλλιώς, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.
Γιάννης Φωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου