Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Η "θυσία" του Ευ. Βενιζέλου.

«Ανέλαβα μία ευθύνη, μία δυσβάστακτη ευθύνη χωρίς να το επιθυμώ ή να το επιδιώκω και, προκειμένου να φέρω σε πέρας αυτή την αποστολή που την θεωρώ εθνική, έχω κατά πάσα πιθανότητα θυσιάσει οποιαδήποτε πολιτική μου προοπτική».

Διχόνοια στον γερμανικό κύκλο σπέρνει η Φινλανδία...

Πριν λίγες μέρες και πιο συγκεκριμένα στις 19 Αυγούστου η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Jutta Urpilainen ακολουθούσε σκληρή γραμμή αναφορικά με την πρόσφατη συμφωνία με την Ελλάδα για την παροχή εγγυήσεων, ξεκαθαρίζοντας πως τίποτα στη συμφωνία της με την Ελλάδα δεν γίνεται να αλλάξει.
Σήμερα, η Φινλανδία ανακρούει πρύμναν και φέρεται διατεθειμένη να αναπροσαρμόσει τη συμφωνία της με την Ελλάδα για την παροχή εγγύησης στο δάνειο που θα δώσει, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από πολλές χώρες της Ευρωζώνης.


Πράγματι ξέραμε όλοι ότι ο Βενιζέλος ρισκάρισε τα πάντα, αναλαμβάνοντας ΥΠΟΙΚ.
Το ήξερε πρώτος αυτός.
Και λοιπόν, η χώρα χρειάζεται μάχιμους πολιτικούς και όχι του βουτύρου.
Χρειάζεται ηγέτες εν καμίνω και όχι παρατηρητές της κίνησης του ώριμου φρούτου. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι η Δεξιά (και η δεξιά της) βρήκε την ευκαιρία να "κάψει" δυο ηγέτες της κυβέρνησης.
Σίγουρα έψαχνε το φάρμακο στη δυναμική του αντιπροέδρου
Αν όμως ο Βενιζέλος τα καταφέρει, σημαίνει ότι τα έχει καταφέρει η χώρα.
Και αν τα καταφέρει η χώρα το τρόπαιο θα είναι για την νέα γενιά .
Και βέβαια το αποτέλεσμα δεν παίζεται μέρα τη μέρα. Πολλοί που δεν θέλουν να πετύχει ο Βενιζέλος, αλλά δεν τολμούν να το ευχηθούν δημόσια,βιάζονται στις κρίσεις και κατακρίσεις. Δεν έχει κανένα στήριγμα στο βαθύ Παναγιωτακοπούλειο κόμμα του....
Δεν περιμένει κάτι από τους συναδέλφους της βουλής.
Το μόνο που έχει, και το ξέρω από την Θεσσαλονίκη, είναι τα πολλά καντάρια μυαλό.
Σ΄αυτό ας ελπίσουμε με υπομονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου