Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Ελληνας είναι ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου
Τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Δημόσιας Διοίκησης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2011, 12:26ΒΗΜΑ

Ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου είναι Έλληνας και μάλιστα με αμερικανικό διεθνές πιστοποιητικό. Πρόκειται για τον καθηγητή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης κ. Παν. Καρκατσούλη, 53 ετών, ο οποίος τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο για τη Δημόσια Διοίκηση.
Το Βραβείο το απονέμει η Αμερικανική Εταιρία Δημόσιας Διοίκησης, κάθε χρόνο σ΄ έναν διακεκριμένο, μη Αμερικανό, ακαδημαϊκό ή επαγγελματία για τη συμβολή του στη δημόσια διοίκηση. Η απονομή του βραβείου θα γίνει στις2 Μαρτίου του 2012 στο Λας Βέγκας.
Την ώρα που δημόσιοι υπάλληλοι κατηγορούνται για τα δεινά αυτού του τόπου ένας Έλληνας δημόσιος υπάλληλος τιμάται από την Αμερικανική Διοικητική Επιστήμη (η συμβουλεύει τον εκάστοτε Προέδρο των ΗΠΑ για θέματα δημόσιας διοίκησης) με τόσο σημαντικό βραβείο.
«Τα δύο μέλη της Επιτροπής είναι σύμβουλοι του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα», λέει ο κ. Καρκατσούλης,, σε συνομιλία του με «Το Βήμα».
Σήμερα στο υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου εργάζεται ο κ. Καρακτσούλης ασχολείται με προγράμματα του ΕΣΠΑ για διοικητικές μεταρρυθμίσεις και στην 20ετή εμπειρία του στη δημόσια διοίκηση είχε χρηματίσει και σύμβουλος πολλών υπουργών: «Ξεχωρίζω τον Αναστάσιο Πεπονή, για τον νόμο για το ΑΣΕΠ, τον κ. Στ. Μπένο για τα ΚΕΠ, τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλο για τη διοικητική μεταρρύθμιση, που ήταν επανάσταση που έκανε με τον Καποδίστρια και την Βάσω Παπανδρέου» σημειώνει.
Τι λέει όμως για όλα όσα σήμερα συμβαίνουν με τους δημοσίους υπαλλήλους: «Οι μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα δεν βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση, πρέπει η μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων να συνδεθεί με την απόδοση και την παραγωγικότητα ώστε να μην υπάρξει το αίσθημα αδικίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου