Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Oυγγαρία:
Ο πρωθυπουργός της χώρας φιμώνει με νόμο τον Τύπο
Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν δήλωσε ότι ούτε που θα τού περνούσε από τη σκέψη η τροποποίηση της νέας νομοθεσίας περί Τύπου, η ψήφιση της οποίας προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή, σύμφωνα με τα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης.
Η νέα νομοθεσία επιτρέπει στο νεοσύστατο Συμβούλιο των Μέσων Ενημέρωσης να διατηρεί σημαντικό έλεγχο επί του ουγγρικού Τύπου. Εχει τη δυνατότητα επιβολής αυστηρών προστίμων για παραγωγές που «δεν είναι πολιτικά ισορροπημένες» και «προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».Το συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από πέντε μέλη του κυβερνώντος κόμματος Fidesz, έχει το δικαίωμα ελέγχου όλων των μέσων, πριν διαπιστωθεί αδίκημα. Σύμφωνα με το κείμενο, οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να αποκαλύπτουν τις πηγές τους για θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας.«Ούτε που θα περνούσε από το μυαλό μας» να αλλάξει ο νόμος, δήλωσε ο Ορμπαν στο τηλεοπτικό δίκτυο Hir TV, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων MTI, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις που διατύπωσε για τον νέο νόμο η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε: «Την καημένη την καγκελάριο, την έμπλεξαν στη συζήτηση».Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει τμήμα του νέου νόμου που να μην υπάρχει στους νόμους περί Τύπου άλλων ευρωπαϊκών χωρών.Σύμφωνα με τον Ορμπαν, η τροποποίηση του νόμου, τώρα μάλιστα που έχει ψηφισθεί και από το ουγγρικό Κοινοβούλιο, θα έπληττε την αυτοπεποίθηση της χώρας. «Τείνω να μην δίνω σημασία στις κοινοβουλευτικές συζητήσεις ή στις δυτικές επικρίσεις».
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/.

1 σχόλιο:

  1. Κρίμα, πάνω που αποκτούσε αριστερούς θαυμαστές στα Χανιά ο συγκεκριμένος δεξιός Ούγγρος ηγέτης, (ΧΝ 24/12), που μάλιστα μας καλούν σε αριστεροδέξια συνκυβέρνηση αλα καρτ (1989)με αναφορές στον τότε υπουργό Μίκη.
    Με τις υγείες μας, όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή