Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Πόλεμος, πάντων πατήρ..... (Θουκιδίδης).
Οι δραματικοί τόνοι που δόθηκαν από την φράση «έχουμε πόλεμο» του κ. Βενιζέλου.
«Έχουμε έναν ιδιόρρυθμο οικονομικό και νομισματικό πόλεμο που εάν κερδηθεί κανείς δεν θα καταλάβει ότι κερδήθηκε, αλλά εάν χαθεί θα έχουν χαθεί όλα.
Γι΄ αυτό ο πόλεμος είναι ασύμμετρος και εξαιρετικά επικίνδυνος». Παρά ταύτα, ο κ. Βενιζέλος απέφυγε επιμελώς να προφέρει την αντιδημοφιλή λέξη «απολύσεις» στις ερωτήσεις για την ατυχή κατάληξη της «εργασιακής εφεδρείας» . «Εάν ένας υπάλληλος, στη διάρκεια της 12μηνης εργασιακής εφεδρείας, δεν αξιοποιήσει καμία ευκαιρία (σ.σ. επανακατάρτισης, επανεκπαίδευσης κλπ) τότε βεβαίως η εργασιακή του σχέση θα λυθεί, θα ισχύσει ό,τι και στον ιδιωτικό τομέα», είπε. Να σημειωθεί ότι μετά την απόφαση για επέκταση της «εργασιακής εφεδρείας» σε όλους τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα και των δημοτικών επιχειρήσεων, πλην των μονίμων, αυτή θα αφορά περίπου 54.000 άτομα.
Είναι χαρακτηριστική μία φράση του κ. Βενιζέλου όταν εξηγούσε ότι δεν αρκεί να συνειδητοποιεί την κατάσταση η κυβέρνηση αλλά και η κοινωνία.
«Σήμερα είναι το ΠΑΣΟΚ, αύριο είναι η Νέα Δημοκρατία, μεθαύριο είναι ένας άλλος ο οποίος θα ανατρέψει το πολιτικό σύστημα –το οποίο, αντί να ανατραπεί, βλέπω να διεκδικεί την επιστροφή του στις πιο συντηρητικές του εκδοχές»...

Αν αυτό,είχε γίνει συνείδηση νωρίτερα δεν θα είμασταν τώρα εδώ.
Θεραπεία σοκ χρειάζεται μια κοινωνία που ό ένας πουλά στον άλλο εισαγώμενα προιόντα και όλοι μαζί κλέβουμε τα όνειρα του μέλλοντος μας.
Ας προσδεθούμε για την προσγείωση...

1 σχόλιο:

  1. Επιτέλους η Ελληνική άκρα δεξιά,η πάνω πλατεία, συναντήθηκε με την αγανακτισμένη αριστερά, της κάτω πλατείας...
    Ειδίκευση τα ειδικά διακστήρια και οι άναρθρες κραυγές.
    Και η Λεπέν μαζί σας στο Παρίσι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή